Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2008 07:46 - УРАНОВАТА ОПОЗИЦИЯ...
Автор: veshti4ka Категория: Други   
Прочетен: 4356 Коментари: 3 Гласове:
0



УРАНОВАТА ОПОЗИЦИЯ ИЛИ ЛУДОСТТА НА БОГОВЕТЕ…

Реших да запиша тези размисли, поради сблъсъка ми със случай на моя приятелка, обърнала се към мен за съвет и поради факта, че могат да бъдат от полза на доста от вас.

Както повечето от вас знаят, Уран е първата транссатурнова или първата трансцедентална планета. Уран управлява знака Водолей – най-свободолюбивия и независим знак в зодиака. Тази планета е с един от най-обърканите планетарни архетипове в зодиака. Самата планета се върти „по корем” под ъгъл от 90о и това няма нищо общо с поведението на всички други в Слънчевата система. Само това като факт, може да ни даде представа за природата на урановият ум – завъртян на цели 90о от всички други. Според рисунките в египетските пирамиди, жреците преминавали в друго измерение само като завъртят на 90о вълните на ума си. Естествено това са правили само посветените, но фактът, че за това оказвали влияние точно 90-те градуса не е случаен. В действителност и самата природа на планетата е такава – тя е покровителка на изобретенията, науката, магията, окултизма, философията и природните закони /списъкът е доста дълъг, затова описвам само част от него/. Уран е иконоборец и божествен бунтовник, той е също и съзидателната сила на човешката воля, творец и пазител на космическият закон. Уран е носител и на архетипа на Прометей – един от титаните, който въстанал срещу боговете – откраднал огъня /божественият пламък/ от тях и го подарил на хората – божествената лудост използвана за доброто на хората.

В рождената карта Уран се намира там, където човек е склонен към необичайното и бунта срещу обществото – Прометей срещу боговете. Много хора обаче държат да подтискат тези уранови пориви, което рано или късно води до несъзнателно или съзнателно недоволство от живота им или от тях самите. Това най-ярко се проявява около 40-41 година на живота на всеки от нас – моментът, когато транзитният Уран е в опозиция на Уран от рождената ни карта. Това е моментът когато мъжете започват да се държат много неприлично, а жените нищо чудно да пропушат трева заедно с децата си… примерите са безкрайно много.

Ако Уран като планета не е отработен в рождената карта, точно тогава е моментът, когато съдбата насила ни изправя срещу действителността и определено нейните прийоми не биха ни харесали. Много пъти съм си задавала въпроса защо често върша „лудости” според заобикалящите ме. В момента, в който започнах да изучавам астрология видях нагледно отговора на въпроса си. Моят Уран е в точна опозиция на асцедента ми – нещо като червения плат развят постоянно пред носа на разярен бик. Затова и постоянно съм в „бойна готовност” и определено съм фен на нестандартните неща. Но малко са хората с подобни аспекти, отработена планета или пък добре поставен Уран в рождените си карти.

В случая с когото наскоро се сблъсках, Уран в радикса се намира в 12 дом в Дева. Лично за мен Уран си е направо в заточение там. Планетата на свободата и нестандартното мислене натикана в най-тъмният ъгъл на хороскопа – домът на скритото, слабостите, ограниченията и затворите и за капак в съвпад с южния лунен възел и Плутон. Освен това Уран в хороскопа и е и в съвпад с асцедента /на 6о разстояние от него в посока 12 дом/, което си означава поне за мен – подтисната черта на характера. В последно време приятелката ми се чувства недоволна и нервна. В предвид наближаването на урановата и опозиция /след около година/ и доста разглеждане на картата и стигнах до извода, че е време да направи нещо за себе си или след около година съдбата ще го направи вместо нея. Като човек, който е свикнал да подтиска желанията си в името на децата и семейството – за нея е направо кощунствено да прояви и най-малкото си желание за свобода. Естествено, че това рефлектира върху живота и и много явно е започнало да подхранва недоволството и спрямо всичко и всички. След доста дълъг разговор с нея стигнах до някои изводи и сега и помагам да свикне със собствените и желания и което е най-важното, че тези желания не са в разрез със семейните и задължения, а са полезни за нея самата. Учим се да прохождаме в минното поле на свободата на духа и желанията. Засега е стъпка по стъпка, но най-важното е, че тя има желанието да преодолее всичко и да бъде щастлива със себе си и семейството си отново. Когато „лудостта” е премерена и е в тон с вътрешното ти Аз, няма никакъв проблем да я изразиш или както аз го наричам – да почетеш божеството … В този случай почиташ и себе си и си доставяш удоволствие, па било макар и за нещо дребничко, защото щастливият човек излъчва щастие и към останалите!

Както съм писала на друго място – в случая е много важно желанието и наличието на вертикалното мислене. Какво може да се направи в даден случай и как да се преодолее даден аспект по възможно най-мирният начин и без намесата на определеният архетип във вид – пръчката на съдбата. Естествено, че ще има сътресения за определената линия на живот, с която е свикнал всеки, но в крайна сметка по-добре леко сътресение отколкото яко разтърсване…

Важно е желанието и волята, останалото е одобрителната усмивка на съдбата!...

 

16.11.2008

Мириам Witch



Тагове:   опозиция,


Гласувай:
0



1. анонимен - С този Уран в 12 дом, ако уран упра...
20.12.2008 16:17
С този Уран в 12 дом,ако уран управлява 5 дом,може или да има извънбрачно дете или да започне да се занимава с някакво творчество "зад кадър"-да пише,да участва във филми и т.н.Ако Уран управлява 6 дом,то тогава трябва работата й да е свързана със служене-болници и всякакви домове за стари и болни хора или за сираци.В най-лошия вариант ще има наследствени заболявания,свързани с храносмилателната система и червата.
Но,както знаеш,всичко зависи от цялата космограма.
цитирай
2. анонимен - Skarlet
20.12.2008 16:20
Извинявай,но ми искаше заглавие,а аз не написах такова и се оказа,че заглавието трябва да е името ми.И затова излезе,че е написано от анонимен.Аз съм бе,вещичке. ;)
цитирай
3. veshti4ka - здрасти Скарлетка :)
24.12.2008 12:36
това го знам, но тя си твори в къщи - шие прекрасни гоблени. просто идеята ми беше друга - да успея да и извадя Уран на показ, за да не и създава проблеми по нататък :))) вече се убеждавам, че съм успяла малко да я накарам да го освободи от хомота :)))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: veshti4ka
Категория: Изкуство
Прочетен: 174819
Постинги: 36
Коментари: 144
Гласове: 961
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930