Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2010 18:09 - За тухлите на нашият сън
Автор: veshti4ka Категория: Други   
Прочетен: 3236 Коментари: 10 Гласове:
2



За тухлите на нашият сън

 

Какво са буквите? Спокойно можем да приемем, че буквите са най-малката градивна частица в нашият материалният свят, в същност това се отнася и за цифрите. Те са носители на енергия, както всичко във Вселената. Първо са буквите, след това идват думите, после са изреченията и най-накрая идват текстовете. Текстовете пък служат за записване на знанията, черз които ние градим материалният си свят. Това е вид енергия, а гореописаната последователност е пътят и в материалното.

Но кое седи преди буквите. Преди тях и на първо място в тази Вселена е Мисълта. Тя е най-малката градивна частица и това изобщо не подлежи на съмнение. Като доказателство в подкрепа на горното давам само Първият Херметичен Закон, просто защото смятам, че друго не е нужно – Цялото е ум. Вселената е ментална!

Нека сега надникнем в Астрологията и какво се случва там. Знаците, планетите и аспектите са азбуката на Астрологията. Самият факт, че някой от нас знае тази азбука изобщо не му дава право да твърди, че знае самата наука. Думите в тази азбука се творят от транзити, прогресии, дирекции, солари, лунари и всички останали техники познати на един астролог. Изреченията в тази наука се творят от даден астролог, който ги тълкува, а текстовете от самите хора и техният живот базиран върху наталните им карти. До тук нищо ново…

Само че идва един момент, в който някои от нас започват да си задават много въпроси и то въпроси, които са почти изцяло в юрисдикцията на Езотериката – Защо така ми се случва? Какво съм направил, че да получа толкова лоши неща? и още много други. За да успееш обаче да отговориш  що-годе задоволително на тези въпроси са нужни много знания и то по-голямата част от тях от самата Езотерика, защото Астрологията е само частица от нея.

Та с тези пояснения вече мога да мина на въпроса: Кое твори събитията в нашия живот? Тук има няколко нива на творчество според мен и сега ще ги обясня:

Първо ниво: това са хората, които изобщо идея си нямат от каквато и да е езотерика и са се пуснали по течението – каквото дойде или го хващаме, или бягаме от него. Това са и хората които просто са се оставили буквите да ги използват и изобщо не им пука. Това са хората на материалния сън.

Второ ниво: хора, които са започнали да осъзнават силата на буквите и се опитват да ги разгадаят и да ги подредят в думи.  На това ниво обаче хората все още не са осъзнали действителната си сила и отново транзитите диктуват живота им в материалният свят.  Това са хората, които са започнали да се събуждат от съня, но все още спят.

Трето ниво: хората, които могат да подреждат думите на Астрологията и са се захванали да разчепкат до дъно себе си и собствените си натални карти, тоест онези от нас, които искат да се научат да пишат текстовете на живота си, но все още не знаят как да контролират събитията по транзити. Това са хората, които са се събудили, но все още се чудят кое е реалност.

Четвърто ниво: онези от нас, които са осъзнали, че за да запишеш даден текст, ти са необходими знания от цялата Езотерика, защото Астрологията ти дава само мъничка частица от цялото. Тук вече започва смътното осъзнаване на силата на Мисълта и желанието за поемане на контрол на собственият си живот става приоритет номер едно.  Това е сутрешният ентусиазъм на будните, с който започва всеки един ден.

Пето ниво или това са Съ-творците: онези от нас, достигнали до дъното на повечето истини в живота и осъзнали, че те могат сами да пишат книгата на живота си именно чрез Мисълта. Наричм ги съ-творци, защото Бог е истинският творец на живота и на душата, но осъзнатият индивид може сам да си диктува живота и чрез този акт на творчество, той става съ-творец или по друг начин казано проявява Божествената си същност.

 

Сега ще се опитам да поясня малко повече пето ниво. Значи, когато човек е осъзнал, че транзитите влияят на собственият му живот под формата на събития, обикновено си задава въпроса дали след като мисълта твори реалността, ще може чрез мислите си да сътвори своята си реалност. Напредналите и осъзнати индивиди обикновено в този момент започват да правят плахи опити и съвсем естествено забелязват и резултати.  При един поглед на транзити в наталната си карта, те вече могат да задават директория на развитие на даден транзит чрез Мисълта си на базата на собствената си натална карта. Идва момент обаче когато тази игра започва да става безинтересна на някои и те започват да живеят в едно състояние на хармония, като съвсем съзнателно задават директория на безпрепятстван полет в живота си. Е, понякога се възползват от шанса на даден транзит за да изпълнят някое свое желание, но това е съвсем в реда на нещата…

Точно тук идва момента на онази част от библията където пише, че човек е създаден по Божие подобие. За съжаление в нашият свят има толкова много забравени човешки знания, че хората вече са се превърнали в жалко подобие на самите себе си и живеят живот на самозаблуди и страх, което е просто тъжно… а имат толкова велика сила, която се крие вътре у тях самите…

 

7.02.2010

Мириам Witch





Гласувай:
2



1. анонимен - част от цялото
12.02.2010 20:12
нека си поиграем малко на анализ :
анализирай думите - богат и съдба
цитирай
2. veshti4ka - въпрос уловка а :) дай ми ти първо ...
12.02.2010 20:17
въпрос уловка а :)
дай ми ти първо анализ, а аз бих ти казала моето си мнение :)
цитирай
3. анонимен - част от цялото
13.02.2010 13:37
малко помощ:
бог а т
съд б а
цитирай
4. veshti4ka - ок, но това е на БГ, пък и ти не си ви...
13.02.2010 13:58
ок, но това е на БГ, пък и ти не си визирал какво лично ти разбираш под богат - духовно, материално или нещо друго :) а на латински как би прозвучало това...

повдигаш много философски диалог
цитирай
5. анонимен - част от цялото
13.02.2010 15:34
в българския език има много повече скрит смисъл от латинския...според мен

богат е човек,който поставя бог на първо място/буква А/,но не само на думи,а е готов да пожертва/буква Т/ егоистичните си цели за тези възгледи

съдба - съд 2 заради 1/Б - втора,А-първа буква/
получаваш събитие/2-Б/ заради твое минало действие /1-А/

това че сме далече от истината не означава че не трябва да вървим към нея...малко самоирония за вкус
цитирай
6. veshti4ka - това че сме далече от истината не ...
13.02.2010 16:28
анонимен написа:

това че сме далече от истината не означава че не трябва да вървим към нея...малко самоирония за вкус



естествено, че трябва, щото в крайна сметка ако бяхме близо до истината едва ли щяхме да сме на тази планета :)

интересна интерпретация на думите даваш. аз не съм нумеролог и принципно не изхождам в интерпретациите си от тази гледна точка, а от философската. в крайна сметка пътищата до Божественото са много, но крайната цел е една :)))
цитирай
7. анонимен - част от цялото
13.02.2010 18:58
за мен е удоволствие да комуникирам с теб.
внимавай да не стане удоволствие и за теб - малко ми е рано за харем/не съм събрал парите/
...еех,за къде с това грубо чуство за хумор...
цитирай
8. veshti4ka - хахахаааааааа щото не знаеш моето ...
13.02.2010 19:47
хахахаааааааа щото не знаеш моето чувство за черен хумор... дори идвам в повече и на майка си :)

наистина е удоволствие, когато човек намери достоен противник в диалога и философията :)
цитирай
9. анонимен - част от цялото
13.02.2010 20:09
радвам се за това,сестро...
за да не се излагаме пред чужденците,когато имаш ниско кръвно можеш да ми пишеш на:
biserbinev@gmail.com
...и внимавай с мъжете,като пчеличките сме...от цвят на цвят...май пак се изказах неподготвен...

оставям те да си почиваш...
цитирай
10. jokera - Казваш:
20.03.2014 21:24
".... са нужни много знания и то по-голямата част от тях от самата Езотерика, защото Астрологията е само частица от нея. "
На мисля, че Астрологията е част от Езотериката. Астрологията е наука. Доказана с времето. Говоря за професионалната астрология. Нека не забравяме, че съществува от хиляди години и е проверима и доказуема. Е Езотериката според мен е нещо друго. Езотериката е част от Магията. Тя (Магията) също е наука, но това вече е друга тема... :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: veshti4ka
Категория: Изкуство
Прочетен: 174403
Постинги: 36
Коментари: 144
Гласове: 961
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031