Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2011 09:23 - Принципът на огледалото или кога затваряш кръга…
Автор: veshti4ka Категория: Изкуство   
Прочетен: 2687 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Принципът на огледалото или кога затваряш кръга…

 

 

Напоследък доста събития ме накараха да седна и да запиша тези си мисли.  По едното време дори си мислех, че съм забравила основните принципи, но ето дойде и техният момент. Имах няколко провокации на тази тема, но сметнах за безмислено да седна и да обяснявам на дадените хора, но пък реших да седна и да го запиша, което си е и по-добрият вариант.

И така, принципът на огледалото е следният: по време на твоя си живот ти се оглеждаш в лицата и реакциите на другите и в същност ако някоя тяхна реакция не ти хареса, то ти не харесваш тази черта у себе си. В моите обяснения ще използвам варианта, че човека е на такова ниво, че познава и принципа и работата с него.

Всеки от вас е виждал наталната астрологична мандала. Тя представлява кръг, който е разграфен на 12 дома. Всеки дом си има своето значение:

 

1. дом Овен – аз, начало, раждане, его, физическо тяло

2. дом Телец – притежанията, парите, които печелите със собствени усилия, ценностите

3. дом Близнаци – познати, съученици, близко обкръжение, срещи, общуване

4. дом Рак – дом, родители, корени, произход, недвижима собственост

5. дом Лъв – любовни връзки, деца, забавление, театър, радост, творчество

6. дом Дева – задължения, служене, всекидневие

7. дом Везни – брак, партньори, съдружници, явни врагове, баланс

8. дом Скорпион – смърт, власт, секс, парите на другите, тайни, ревност

9. дом Стрелец – учител, обучение, духовно израстване, пътуване, вяра (доверие)

10. дом Козирог – цел, постижения, мисия, призвание

11. дом Водолей – приятели, идеали, общности

12. дом Риби – край, ограничения, духовност

 

Описанието на домовете има много общо с принципите на Хермес Трисмегист и 7те Вселенски закона. Знаците се разделят на мъжки и женски, всеки един от тях принадлежи към една от 4те стихии, те са активни или пасивни – с няколко думи: съдържат голяма вселенска мъдрост у себе си. Домовете от лявата страна на мандалата отразяват нас самите, а от дясната – другите. Домовете от долната част на мандалата отразяват онова, което е вътре у нас, а в горната част онова, което показваме на хората. Хороскопа ни описва и реакциите, и бездействието, и живота ни.

Но хороскопа ни има още една цел – да бъде интегриран в нас самите и да се започне да се надгражда над него. Принципа на огледалото съществува, защото преди да израсне човек все още живее на принципа аз/другите. Преди да тръгне по пътя на Духа човек е като буква С, тоест половин кръг и затова и до ден днешен битува изречението „Търся си половинката”, или просто човек си търси друго С, за да затвори кръга, тоест да го завърши. Обаче има един тънък момент и той е, че когато се съберат две букви С, то неминуемо едната ще започне опити да завземе другата или да и покаже надмощието си по едни или други въпроси.

Напредващия духовно човек обикновено след като си  удари няколко пъти главата в стената ще осъзнане този факт и ще пожелае да излезе от тези рамки и да разруши схемите. Единственият начин е обаче да интегрира цяла астрологична мандала вътре у себе си. Това значи човек да сключи съюз с всички знаци и домове и да ги превърне в свои съюзници дори и на подсъзнателно ниво. Тогава той става буква О или завършва кръга. Когато се завърши кръга, нека се върнем по-горе на описанието на домовете, ние стигаме до 12 дом – края, завършването и духовността. Или когато човек достигне до края на материята по хоризонталата, то той започва да се издига над нея или започва да се движи вертикално по спиралата нагоре.

От този момент нататък принципа на огледалото не е в сила. При човекът тръгнал по спиралата нагоре вече принципът на огледалото не е необходим, защото човекът сам е станал огледало на Вселената и на заобикалящите го, защото огледалото е необходим инструмен само в 3Д реалността, а развиващият се дух вече пребивава не само в това измерение (имам в предвид съзнателно пребиваване).  Огледалото е нужно докато човек интегрира архетипите у себе си и се научи да обича безусловно света, такъв какъвто е. Огледалото е нужно докато човек интегрира стихиите вътре у себе си и се научи да ги използва. В този момент вече ИН/ЯН системата, която е символа на дуалността се превръща в ДЕН – амалгамата на двете, тоест осъществява се сливане и се преминава на следващо ниво.

 

Е, пожелавам ви да безусловната любов на Нептун, дълбочината на Вселената на Плутон, лудостта на Уран и приятлството на Сатурн. Нека стихиите винаги бъдат ваши приятели, а не врагове!

 

14.05.2011г.
                Miriam Witch


 





Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: veshti4ka
Категория: Изкуство
Прочетен: 174797
Постинги: 36
Коментари: 144
Гласове: 961
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930